pasta z wędzonej makreli

Pasta to fajna alternatywa klasycznej kanapki. Zawsze kiedy robię zakupy w sklepie rybnym nie mogę oprzeć się wędzonej makreli. uwielbiam ją jeść samą, beż żadnych dodatków jak również pomieszaną z "czymś"
Pasta ta, dobrze też smakuje z ugotowanym jajkiem ( pokrojonym w kostkę) a także z kukurydzą konserwową.
Zapraszam do pysznego smaczku :)







  • 1 wędzona makrela
  • 1 cebula średniej wielkości
  • 4 małe lub 2 duże ogórki kiszone
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • 1 łyżka ketchupu
  • sól, pieprz


Makrelę oczyścić z ości, rozdrobnić widelcem w misce. Pokroić w drobną kostkę ogórki i cebulkę. Wszystkie składniki razem połączyć. posolić i popieprzyć do smaku.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Szwedzkie pierniczki PEPPARKAKOR rodem z IKEA

Gołąbki z kaszą bulgur

Grzanki