Karmelizowana cebulka

Nie wiem skąd ja wzięłam pomysł na taka cebulkę, ale bardzo mi smakuje i bardzo często ją robię. Głównie jako okrasa do pierogów, ryb, do śledzi jeśli robię po tzw. kaszubsku, kaszy i co jeszcze mi tam do głowy przyjdzie

Ilość smażonej cebuli oczywiście dowolna. Ja ją bardzo lubię, wiec smażę więcej (tym bardziej, jeśli znajdę chętnego do krojenia). Taką cebulkę tez można mrozić ;)

5 cebul
olej- tyle żeby przykrył cebulę
3 łyżki cukru
1 łyżka soli

Cebule pokroić jak się chce, smażyć na wolnym ogniu z solą i cukrem mieszając żeby się nie spaliła (bo szkoda naszych płaczków).
Usmażyć na złoty kolor.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Szwedzkie pierniczki PEPPARKAKOR rodem z IKEA

Gołąbki z kaszą bulgur

Mufinki bananowe